Bildbeviset; Pojke♥Barbie=Sant


det är inte bara pappan som har en fascination för ambulanser


frukosten är serverad...Och lunchen och middagen


Som sagt, vi dietar. Tomas är duktig, jag är lite mindre duktig. Var på nautilus igår och vägde oss. Tomas hade gått ner X antal kilon [nämner inte det här] jag hade gått ner få se nu hur mycket var det, jo noll kilo och noll gram. Detta firade jag när jag kom hem med två chokladbitar. Jaja, det måste ha varit den där goooda korven jag åt...Nya friska dag idag.

jaja jag vet



Urdåliga uppdateringar på sistone. Men det ska bli bättre. Jag har nyss tagit mig tid att tömma kameran men det kommer inte mer i kväll för barnen gråter om varannat så det få bli vid bättre tillfälle. Hejs

De dagliga utbrytsförsöken


mänskligheten upphör aldrig att förvåna


Det snöar ute, ordentligt. Inte känns det då som att vi precis ställt om klockan till sommartid.

Trevlig kväll på puben igår. Härligt att få träffa så trevliga, underbara människor. Mindre trevligt att träffa dem som är ja vad ska man säga, inte fullt så underbara. Hur kommer det sig att alkoholen har en tendens att locka ut det absolut sämsta hos en människa? Är det någon hemsk alkohol-demon som vissa har inom sig eller bara deras rätta jag som äntligen törs titta fram. Jag tror på det senare. Nåväl, färdigfunderat om det på bloggen.

Jag och Tomas traskade i säng vid tre och hade äran att väckas av Viggo vid fem. Dock höll han sig i stillhet tills halv sex och då fick man snällt hoppa upp. Så morgonen har spenderats halvslummrandes  på soffan med Rorri i örat. Men det var det värt för att bara få blunda lite extra.

Spoookeeeey

Måste bara publicera den här bilden på Viggo. Visst var den som konstigt läskig på nå vis. I morgon ska både jag och Tompalompa jobba så barnen ska fara till Therese. Vad tror ni? Behöver hon ett lycka till som plötslig bliven trebarnsmor. Näe det kommer att gå fint, det är jag övertygad om =)

Lilla vasaloppet

Mäkta stolt tjej, och en lika stolt mamma förstås. synd dock på den orutinerade skuggan i bilden =)

Heja heja!...



Har varit på lilla Vasaloppet på dagis. Ungarna är så gulliga där dom åker runt i skidspåret. Kastar upp bilder lite senare. Nu får ni nöja er med Viggo. Jobbade sent igår så därav avsaknaden av uppdatering. Jobb i morgon igen och då har vi Premiär i våra nya lokaler med kvällsöppet. Kom och kika.

Oh so far away



Har ni slagits av hur otroligt mycket snö det är. Ja i alla fall ni andra norrlänningar. Satt precis och kollade igenom lite gamla bilder och sprang på bilden ovan som är tagen när den första snön kom. Som man längtade då. Längtade efter vita vidder. Efter att få lite ljus i höstmörkret och efter härligt knarr under skorna. Tänk att man hade glömt kylan, 32kg ytterkläder per barn,  snöstormar, att skotta tills att ryggen går av och snö  i skorna.

Ja visst är det intressant hur vi människor glömmer det dåliga, eller det mindre bra i alla fall. Men tur är väl det. För visst är det bättre med bra minnen än dåliga =) Så nu längtar jag efter varma  sommardagar, sol och bad och avkoppling. Myggor, gräsklippning och svettiga gympaskor- det har jag redan glömt.

Å igen...


Ett hus till oss bloggen har så många roliga tävlingar. Visst skulle Viggo vara klockren i den här kepsen =)
Ni kan också var med och tävla...

Tääävlliinng!!


Jag tävlar, va med ni oxå på Ett hus till oss bloggen =)

Al qaida



Alla har ju sina dagar. Man har dagar då man sprudlar av energi, man har dagar då tiden springer iväg och dagar där man tar alla eventuella motgångar med en klackspark. Tyvärr är idag inte en sån dag. Idag är mer en dag då man inte känner minsta spår av energi och tålamodet med ett barn som går fullständigt bärsärk inte är så  stort. Eller rättare sagt obefintligt. Möjligheten att skriva en förståeligt sammanhängande text är även den obefintlig då man ständigt måste avbryta för att lyfta ner Viggo från bord och stolar, ut ur lådor och ned från fönsterbänkar. För att inte tala om att stänga frysdörren, sopskåpet och diskmaskinen som han finner stort nöje i att grundligt utforska.

För att gå in på tabubelagd mark ska jag nu berätta om den njutning jag känner i vetskapen om att morgondagen och Torsdagen kommer att spenderas på neutral mark, dvs jobbet. Långt ifrån småbarns-terrorn jag just nu befinner mig i hemma. Jag vet man ska vara lycklig hemma mamma, men inte alla dagar. det är igen! 

Lördagskväll och täppt näsa



Jaha, så har halva helgen gått igen. Dagen har varit fullspäckad med först jobb, sen kalas hos Therese och sen hem och fixa middag och vanliga kvällsbestyr med familjen. Nu har precis John och Linda åkt hem och Tomas har flytt på fältet. Så nu njuter jag av tystnaden och ensamrätten på datorn ett tag innan det blir dax att öppna andningsvägarna med en rejäl dos Otrivin mentol och krypa till kojjs.

Linda gjorde mig om möjligt ännu mer sugen på ett par supersnajjsiga leggings och visade mig en bra sida att hitta kläder på om man nu vill undvika de trånga provhyttarna som stan har att erbjuda. Bara att se över finanserna och hoppas på att månaden kanske kan erbjuda ett par av dessa godingar.

Nu när man frisknar till så kommer nog morgondagen att erbjuda en hel del snöskottning som under flunsa-perioden blivit försummat. När man äntligen tror att våren är på väg så kommer det mer och mer snö. Till och med en snöskottnings entusiast som jag själv börjar känna mig mättad av denna vinters drivor. Med denna bild ber jag till vädergudarna om fler såna här varma och soliga dagar. 

Fortsatt trevlig lördagskväll till er andra.

Fredag, nu börjar helgen.

Måste bistert erkänna att jag fortfarande känner mig som mina blommor ser ut för tillfället, hängig dvs. Men bara att rýcka upp sig, jobb i morgon och kalasande. Hoppas det bjuds på riktigt gott fika ;) Känner att jag skulle behöva en tårtbit eller två!

Mamma skulle bjuda på en tidig middag idag så jag behöver inte ägna så mycket som en tanke åt mat, skönt med tanke på att kylen och frysen är helt tomma. Tänkte börja knåpa på en handlarlista men det går nog relativt snabbt eftersom jag bara kan skriva ALLT på den. För verkligen allt är slut. Så lite fett, socker och kolhydrater till kvällen och min kropp kommer att tillfriskna i ett nafs. 

Nya friska tag hörrni...

Bläää för att vara hängig

Idag är ingen toppendag för min del. Känner mig superhängig. Inte sjuk men definitivt inte frisk. Bara fast i en såndär jobbig gråzon. Speciellt jobbigt när man har två  pigga små liv här hemma som vill göra en massa roligt hittapå. Men nog med negativiteter nu, jag sprang över några gamla kort på Havanna och Viggo. Tror dom var 2år resp 4månader på bilderna....

Hoppas ni har en bra dag i alla fall. Här har solen bytts ut mot världens snöfall.

Tha woodz in da hoodz


En liten bild från vår skoterspårs-promenad igår.

Eddy Hårding


Jo jag har ju glömt att berätta att jag äntligen fått mina nya dojjor. Det tog bara 8 veckor men nu är dom här =) Vet inte hur jag har lyckats för att mina fötter ska se så förvridna ut på bilden?

Jobbelibobbelibobban


Taskigt med inlägg idag va, beror på att jag har varit på jobbet och Tomas har fått vara hemmapappa. Det är så tråkigt när det han vill vara hemma och jag vill jobba men det tyvärr inte är möjligt. Men arbetsdagen har varit underbar. Full fräs och tusen saker att göra efter ombyggnationen som skett. Det är alltid så kul att få träffa Erika och Johanna oxå.... Ja de andra med såklart.

Igår hade jag Linda på besök, hon håller på att utbilda sig till nagelteknolog och gav mig en mycket uppskattad manikyr med lite lack som avslutning. Även Havanna fick sina små naglar lackade till hennes stora glädje.

Så bilden är alltså jag och Havanna med lackade naglar, och ett bildbevis på hur man ser ut efter en hård arbetsdag ;)

Nu ligger Viggo och jag och Havanna ska mysa och se halv 8 hos mig innan det är dax för henne att krypa till kojs.

Prommis



Just hemkommen från 2,5h ute i det helt otroliga väder som vi har just nu. Traskade iväg med kidzen på en promenad efter ett skoterspår i skogen. Promenaden i sig var i och för sig inte speciellt lång om man ser till sträckan. Men när man har en 4åring med sig som ska gå själv och samtidigt leka Barda så går det inte så fort =)
För er som inte vet vad Barda är så är det ett barnprogram om riddare och äventyrare och sånt. Så idag var vi Jenny jennisdottir och Havannir Blodstand som skulle på uppdrag att rädda Bellawin från den onda häxan Ykis borg!

Nu är vi emellertid hemma i tryggt förvar från både orcher och svartalver och ska ta oss ett välförtjänt mellis....

Pärla


Visst är det underbart när barnen vill pyssla, då får man ju utlopp för lite kreativitet själv också.
Bilden ovan är dock inte något större bevis på konstnärliga talanger, men visst är det fina pärlor.

Missplaced, as usual


Jag tror jag skulle behöva nycklar som man kan ropa efter, eller kanske ringa till. Nu är de nämligen på vift än en gång. Det blir som jobbigt när man måste hålla sig hemma för att man inte kan låsa dörren.

Tävling;

Jag tävlar på Emmas blogg i den här tävlingen om det här fina priset! Med den här bilden; 


Den som söker han finner, och hos oss måste man inte söka så noga för att finna!


Såhär blå blir man om tungan när man suger på en tuschpenna. och såhär sur blir man när man varit tvungen att tvätta munnen och händerna på grund av samma ovan nämnda tuschpenna!

Det tinar i Norrland också...




Mammas bängel...jag menar ängel!

Detta är inte på något sätt ett bra fotografi, inte konstnärligt heller. Men kan man annat än föreviga akrobatik som detta? Det är ju det jag säger, Viggo är en mästare på att klättra. Och ett stort bängel...


Tjejerna




Mys med Majsan



Idag fick vi äran att ha Maja hos oss för lite lek och bus. Det är roligt att tjejerna har börjat leka så bra tillsammans, även om den kan resultera i diverse små konflikter när viljorna går åt olika håll. Tror i alla fall att leken tröttat ut Havanna för hon har varit supertrött hela kvällen. 

Nu känns det bättre med bloggen. Motivationen och lusten att blogga kom tillbaka som ett brev på posten.
Och på tal om posten så kom örhängena jag beställt till mammas födelsedag hem i brevlådan idag. Snabba ryck måste jag säga med tanke på att jag beställde dom från England i fredags kväll. Riktigt flyt kan jag säga, har jagat dessa örhängen sen i julas utan resultat och så stöter jag ihop med denna sida och lyckas få deras sista par. Är det meningen eller vad ;)

Nu ska Havanna i säng så jag återkommer senare.

Hit & dit

Ännu lite blogg ändringar. Tror att bilderna kommer att göra sig bättre i framtiden efter detta.
Dock kommer de gamla bilderna att hamna lite till vänster. Kastar in lite bilder för att se hur det blir bara.
Håll till godo med mitt ändrande fram och tillbaka.


Lata dagar i Luleå



Bergnäsbron- The one and only

Typiskt



Tänk att jag inte försått att det skulle bli såhär.
Jag gillar inte min nya blogg! Och nu har all min motivation till att fixa den blåst ut genom fönstret.
En typisk Jenny är att tappa sugen  och motivationen när det går motigt.
Kanske jag samlar energi till att ta nya tag i kväll. 

Läste någonstans att man inte ska lägga upp för många bilder på sin blogg.
Det räcker med en för att läsaren ska behålla fokus på bilden.
Jag vet inte, det kanske stämmer. Vi prövar.
Idag kommer det bara en bild från mitt och Havannas [mest Havannas] cheesecake-bak.
Njut och må av dagens otroligt fina väder!

Roligt.

Igår sprang jag in på OK för att köpa barn-alvedon.
I kassan står det en jättesöt tjej i 18-20 års åldern.
Jag frågar efter alvedom och hon visar mig flytande alvedon på flaska samt en tablett som ska smälta i munnen.
- Ni har inte "suppar" frågar jag.
-Suppar..., näee jag tror bara det är smultronsmak på den här svarar hon.
-Ja alltså suppar, såna där tabletter man stoppar i stjärten ;)
-Jahaa...Tjejen rodnar lite 

Det kanske inte är alla som vet det =)
Men kul tyckte jag iaf...

Fortfarande blogg problem.
Får inte till headern. Vill att den ska gå jäms med kanten både uppe och nere...
Förslag någon??

Testing.



Okej jag har lite problem med min blogg har jag upptäckt.
Dock ingenting som är förödande, bara lite småfix. Men det orkar jag inte ta tag i nu. Det får bli kvällsjoejsbb.
Testar slänga in en bild för att se hur det blir.

Hejs!

Ny blogg

Som ni kanske ser har jag knepat och knåpat om min blogg lite.
Eftersom jag inte är någon webmaster och till råga på det jäkligt less just nu så får ni förbise diverse fel och brister som kan dyka upp.
Även vissa problem med gamla inlägg kan förekomma.

Men ha tålamod, det kommer att fixa sig med tiden.
Så nu när det äntligen går att kommentera! Gör det och berätta ved ni tycker, bättre eller sämre??

Valpar



Vår granne har fått hundvalpar.
Som Viggo var det, full fart =)

Lillprins bus



Det är inte bara jag som blir pigg och lycklig av att vara ute i solen ;)
Underbara bilder på Viggo va!

Mellis



När man har varit ute i solen hela dagen sitter det fint med lite lördags-mellis.
Nyponsoppa med glass gillas hårt av barnen.

Reklam.



Barn påverkas nog mer av reklamen på TV än man tro.
Fredagsmys-reklamen ska vi inte ens prata om, den kan Havanna utan och innan sedan länge.
I morse gjorde hon även lite reklam då vi lekte doktor.
Med en flaska i högsta hugg;
Du ska ta det här, Alvedon störst mot värk och feber!



Fullspäckat

Visst känns det underbart att solen äntligen lyser.
Jag känner bara ur batterierna laddas upp med rekordfart.

I helgenen har vi ett fullspäckat schema, men det känns roligt även om det är många måsten.
Och på lördag blir det Bio som jag nämnde tidigare. Tänk vad man kan uppskatta små saker så otroligt mycket då man inte får möjligheten att göra dom så ofta =)

Nej jag tror att vi människor uppskattar dom små sakerna i livet alldeles för lite.
Det ska bli mitt nya motto tror jag =)

Gud vad jag snackar, måste vara hög på solen!

Nu ska jag och havanna baka cheesecake till vårt fredagsmys sen blir det i paltona och ut och skotta snögrottor.
Trevlig helg hörrni.

[hade ingen bild att lägga upp så det får bli från T´s kamera album, londonbilder]


Snööö!...

[har upptäckt vad som händer om man fotar i dåligt ljus med högt ISO.
Kanske finnes det nån form av hopp för mig och fotografering]
Det är ju som bekant sportlovsvecka i veckan och Havanna har varit hemma från dagis.
Inte speciellt frivilligt från hennes sida, hon älskar dagis. Men vi ha varit insnöade varje morgon och jag har inte haft lust att ställa mig och skotta fram bilen.

Idag har dock bilen fått kika fram under sitt snötäcke.
Än en gång har man svettas floder på grund av denna snö.
Men hellre skotta snö tills dödagar än den förbenade gräsklipning som hör sommaren till =/

Funderar på att överraska Tomas med bio i helgen.
Vi har varit på bio få se.....1 gång på 6 år =)
Är helt såld i Tim burtons filmer och det hade varit skojj att gå på 3D bion i Piteå som alla pratar om och se Alice i underlandet...
Jonny Depp är ju rätt grym han också.
Någon som vet om Helen Bonham Carter medverkar i även denna Burton-rulle??

Nåjo nu ska jag gå och uppfinna någon slags barriär framför frysen som stoppar Viggos ständiga intrång.
Men han är listig den jäkeln, det gäller att gnugga geniknölarna ordentligt!!

Bubblare

Jag kunde inte bestämma mig vilken bild jag tyckte bäst om så det fick bli allihopa.
Tripp trapp trull med olika effekter kan man säga.

Tack för era kommentarer tidigare.
Det är såå kul när folk kommenterar, trots att det det inte är de lättaste på min blogg.
Bara min blogg-intelligens ökar kanske det finns hopp för en lösning.
Tänkte i alla fall skriva lite kort om dagen idag.

Snöstormen som aldrig verkar ge med sig medförde ett träningspass med spaden.
Efter tre vändor kändes det som att jag skulle spy, hm kanske träningen inte gett den effekt jag hoppats på riktigt ännu.
Tur att Havanna hjälpte till med sin spade. Viggo o andra sidan bidrog inte mycket till snöskottningen.
Dagens ungdom =P

Fortsatte dagen med att skura upp en knapp liter matolja som Viggo hällt ut i en kökslåda.
Förvånansvärt mycket oljigare än man kan tro.
Sen fick jag paketera om diverse makaroner, sockerpaket, mjöl o liknande som hade blottnat upp i oljabadet.

Middag med Therese, Robert och Maja var en najjs avslutning.
Det är nog bara vi som bjuder folk på korv till middag.
Jaja, vi bjöd ju trots allt på trevligt sällskap också.

Ps...Cougar Town var en besvikelse.
Men men, som T brukar säga; Man måste prova allt 2 gånger ;)

Godkväll

Kreativitet på hemmaplan.


*SverigePåKartan*MysMorberg*KylskåpsKissie*MrPotatohead*

När det är snöstorm ute får man vara kreativ hemma och då kameran inte längre har någon speciell plats pga Viggo är den ofta nära till hands.

Jag älskar kort, men vad tycker ni som läser.
Är det tråkigt att det ofta är lite text och mycket bild?

Viggos morgon

Hur mycket hinner ett barn ställa till med på en morgon?
Här kommer ett axplock; 


Någon som vet förresten vad i stilmallen som ändrar färgen på den text man skriver i kommentars rutan?
Ni kan kommentera men det är vitt på vitt så markera det ni skrivit så ser ni vad det står =)

Ge mig styrka.

Vilken start på dagen.

Jag har tagit bort kommentars texten här på bloggen än en gång.
Så nu är det svår kommenterat än en gång. Jippie...
Alla mina brushes på PS har försvunnit och dom finns ingen stans på datorn =/
Kulkul

Och Viggo, ja jag orkar inte ens börja. Nu sticker han och jag måste också sticka.

HJÄLP!

RSS 2.0